Bemutatkozás

A Planet Budapest 2021 keretein belül "A Fejlődés harmóniában a természettel" címmel kerül megrendezésre a visegrádi országok közös, fenntarthatósággal és zöld innovációkkal foglalkozó nemzetközi szakkiállítása. A rendezvény során a kiállítók bemutatják az élelmiszeripart, a vízgazdálkodást, az energia szektort, a hulladékgazdálkodást, a közlekedést, illetve a nagyvárosokat és otthonokat modernizáló, a fenntartható fejlődési fordulatot előmozdító, legújabb közép-európai fejlesztéseket.

A szakkiállítók között kiemelt szerepet kapnak a startup vállalkozások ötletei és megoldásai is. Az Expó kiváló kapcsolatépítési és üzletkötési lehetőséget kínál a szakemberek, a döntéshozók, a tudományos és civil élet képviselői, a pénzügyi világ és különböző szakmai szervezetek számára.

Az Expó előadásainak listáját itt tekintheti meg:

Programok

Több mint 180 kiállító.
Közel 20.000 négyzetméteren.

A Fenntarthatósági Expón megjelenő cégek listáját itt tekintheti meg.

Megtekintés

Kiállítói katalógus


Ismerje meg katalógusunkból a fenntarthatóság 188 hiteles képviselőjét!Kiállítói katalógus
Információ a kiállítóknak

A jelentkezési folyamat lezárult.

A kiállító részvétellel kapcsolatos legfontosabb tudnivalók és feltételek a jobb oldali dokumentumlistában találhatók.

A rendezvényt érintő szabályozások, szolgáltatási információk esetleges változása esetén az itt látható dokumentumokat is frissítjük.

A jelentkezéssel kapcsolatos kérdésekről a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség Nonprofit Zrt. tud felvilágosítást adni.

E-mail:
planetexpo@hepa.hu

Telefon:
+36 1 922 2626

Látogatóinknak

Látogatóinknak a részvétel az esemény teljes időtartama alatt térítésmentes, de előzetes regisztrációhoz kötött. A regisztrációs adatok gyors helyszíni ellenőrzését, valamint egy biztonsági átvizsgálást követően a Fejlődés harmóniában a természettel – Fenntarthatósági Expó mindenki számára szabadon látogatható.

Még több részletre kíváncsi?
Itt megtekintheti a legfontosabb látogatói információkat.


Részletek

Helyszín

A Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expó helyszíne a felújított Hungexpo
Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központ „A” pavilonja.

A helyszínt az alábbi térképen is megtekintheti.

Fejlődés harmóniában a természettel
Fenntarthatósági Expo
Fejlődés harmóniában a természettel
Fenntarthatósági Expo

Megközelítés

A károsanyag-kibocsátás minimalizálása érdekében kérjük, hogy gépjárműveik helyett használják a budapesti tömegközlekedést és a rendezvény dedikált ingyenes járatait.

A rendezvényre érkezőknek 50%-os kedvezményt biztosítunk, amennyiben a VOLÁNBUSZ Zrt., a MÁV-START Zrt. vagy a GYSEV Zrt. járatait választják az utazáshoz.

Az Ifjúsági Élményprogramra látogató iskolás csoportok és kísérőik számára pedig ingyenes utazást biztosítunk ezen közlekedési társaságok járatain.

A Planet Budapest 2021 közösségi közlekedésével kapcsolatos összes részlet megtekinthető itt.


Az autókkal érkező vendégeink számára ingyenes parkolási lehetőséget biztosítunk a szabad férőhelyek függvényében.


Gyakran ismételt kérdések – GYIK

Ezen az oldalon a Planet Budapest 2021 Világtalálkozóval kapcsolatban feltett gyakran ismételt kérdésekre adott válaszokat olvashatja.
Vízum, beutazási feltételek és COVID-információk

A Planet Budapest 2021 esetében az általánosan érvényben lévő beutazási feltételeket és járványügyi szabályozásokat kérjük figyelembe venni.

A schengeni vízumkiadás általános szabályai itt érhetők el.

A Covid-19-cel kapcsolatos aktuális hírek, információk megtekinthetők a következő honlapon:
abouthungary.hu
www.nnk.gov.hu/index.php/koronavirus

Határátlépéssel kapcsolatos legfrissebb tudnivalók:
www.police.hu
www.bud.hu

Mi a Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó célja?

A Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó a visegrádi országok közös fenntarthatósággal foglalkozó rendezvénye.

Célja, hogy felhívja a közönség, különösen a fiatalok figyelmét a kedvezőtlen környezeti folyamatokra, illetve bemutassa, hogy ezek a negatív, az emberiség jövőjét beárnyékoló változások még visszafordíthatók. A Planet Budapest 2021. november 29. és december 5. között, egy héten keresztül számos szakmai kiállítót sorakoztat fel a visegrádi országokból, akik technológiai fejlesztéseikkel, innovatív termékeikkel és szolgáltatásaikkal segíthetik elő a fenntartható fejlődési fordulatot.

Mikor és hol kerül megrendezésre a Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó?

A Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó a felújított Hungexpo Budapesti Vásárközpontban 2021. november 29. és december 5. között kerül megrendezésre. A publikus közönségprogramok november 30-tól kezdődnek.

Hogyan tudom megközelíteni a rendezvény helyszínét?

A rendezvény helyszíne Budapest belvárosából és a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről tömegközlekedéssel és autóval is könnyen és gyorsan megközelíthető.

A károsanyag-kibocsátás minimalizálása érdekében kérjük, hogy gépjárműve helyett használja a budapesti közösségi közlekedést. Az elektromos autókkal érkező vendégeink számára ingyenes parkolási lehetőséget biztosítunk a szabad férőhelyek függvényében.

Milyen utazási kedvezményeket tudok igénybe venni?

A rendezvényre érkezőknek 50%-os kedvezményt biztosítunk, amennyiben a VOLÁNBUSZ Zrt., a MÁV-START Zrt. vagy a GYSEV Zrt. járatait választják az utazáshoz.

Az Ifjúsági Élményprogramra látogató iskolás csoportok és kísérőik számára pedig ingyenes utazást biztosítunk ezen közlekedési társaságok járatain.

A kedvezmény igénybevételének módjáról a későbbiekben nyújtunk tájékoztatást.

Hol találok információkat a szállásokkal kapcsolatban?

Ezen az oldalon olyan budapesti szálláslehetőségeket javaslunk, amelyek különös figyelmet fordítanak a felhasznált vízmennyiség minimalizálására, a villamosenergia-felhasználás hatékonyságának javítására, a berendezések energiahatékonyságára, valamint a keletkező hulladék és az élelmiszer-maradékok csökkentésére.

A fenntarthatósági követelményeknek megfelelő szállodák listáját itt olvashatja.

Kiknek szól a rendezvény, kiket várunk?

A Világtalálkozóra politikai döntéshozókat, nemzetközi szervezetek és finanszírozási intézmények magas rangú tisztségviselőit, a tudományos világ képviselőit és az üzleti élet meghatározó szereplőit várjuk.

A Fenntarthatósági Expóra a visegrádi országok cégeit, startupjait, szakmai szervezeteit és felsőoktatási intézményeit várjuk kiállítónak, továbbá nemzetközi, a fenntartható fejlődési célok megvalósításában érdekelt befektetők és vállalatok képviselőinek a részvételére számítunk.

Ifjúsági élményprogramunkon általános- és középiskolás diákcsoportok interaktív formában ismerkedhetnek meg a fenntartható fejlődés legfontosabb kérdéseivel.

Közönségprogramjainkkal a lakosság széles rétegeit szólítjuk meg, melynek keretében az ENSZ Fenntartható Fejlődési Céljait látványos és informatív formában mutatjuk be.

Hogyan lehet részt venni a Világtalálkozón?

A Világtalálkozón való részvétel térítésmentes, de előzetes meghíváshoz és regisztrációhoz kötött.
Amennyiben részt kíván venni az eseményen, kérjük vegye fel a kapcsolatot a Szervezőkkel a PlanetBudapest2021@mfa.gov.hu e-mail címen.

Milyen ifjúsági élményprogramok kerülnek megrendezésre?

A rendezvény egyik kiemelt célkitűzése, hogy a gyermekek és a fiatal korosztály figyelmét is felhívja a fenntartható életmód fontosságára. Az esemény olyan szabadidős programot kínál az általános- és középiskolás diákcsoportok számára, amelyben az ismeretterjesztés és a szórakoztató időtöltés kéz a kézben járnak. A fiatalabb generációkat megcélzó élményközpontú kalandjáték interaktív játékelemekkel, magával ragadó látványvilággal és díszletekkel, élőszereplős, interaktív színházi elemekkel építkezve mesél el egy történetet a bolygó lehetséges jövőjéről, és tárja fel a diákok előtt az ennek befolyásolására vonatkozó aktuális kérdéseket.

Milyen közönségprogramok kerülnek megrendezésre?

Az érdeklődőket megszólító ismeretterjesztő élményközpont olyan megoldásokat mutat be, amelyek során a résztvevők átélhetik „a jövő mindennapjait”, megtapasztalhatják, felfedezhetik, hogy milyen lesz a jövő lakása, iskolája, városa, vagy éppen azt, hogy milyen fenntartható forrásból származó élelmiszereket fogyasztunk majd.

Milyen akadálymentes lehetőségek állnak rendelkezésre a fogyatékkal élő emberek számára?

A rendezvény teljes területe akadálymentesített, kerekesszékkel közlekedő látogatóink számára is könnyen bejárható.

A rendezvény látogatása regisztrációhoz kötött?

A Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó térítésmentesen látogatható, a belépés azonban előzetes regisztrációhoz kötött.

A Világtalálkozón történő részvétel előzetes meghívás alapján történik. A meghívóban szereplő linkkel és kóddal tud regisztrálni, a sikeres regisztrációt követően az Ön részére belépésre jogosító, fényképes badge kerül kiállításra. A Világtalálkozó helyszínére kizárólag badge-el rendelkező személyek jogosultak belépni.

Az Ifjúsági Élményprogramokon azon iskolák diákjai vehetnek részt, akik előzetesen pályázat útján kiválasztásra kerültek. Számukra a belépést egy külön karszalag biztosítja.

A Közönségprogramok, az Expó és a Fenntartható ételek pavilonjai szabadon látogathatók a nagyközönség által, egy előzetes regisztrációt és helyszíni biztonsági átvizsgálást követően.
A kényelmes belépés érdekében javasoljuk, hogy előzetesen regisztráljon itt.