HU | EN
MENÜ

Bemutatkozás

A Planet Budapest 2021 keretein belül “Fejlődés harmóniában a természettel” címmel kerül megrendezésre a visegrádi országok közös, fenntarthatósággal és zöld innovációkkal foglalkozó nemzetközi szakkiállítása. Az egyhetes szakmai rendezvény célja, hogy bemutassa azokat a széleskörben alkalmazható innovatív és versenyképes, a mindennapi életünkbe könnyen beilleszthető megoldásokat, amelyek képesek valódi választ adni az egyre erőteljesebben jelentkező globális környezeti, gazdasági és társadalmi kihívásokra.

A rendezvény során a visegrádi országokból érkező kiállítók összesen 19 ezer négyzetméteren mutatják be az élelmiszeripart, a vízgazdálkodást, az energia szektort, a hulladékgazdálkodást, a közlekedést, illetve a nagyvárosokat és otthonokat modernizáló, a fenntartható fejlődési fordulatot előmozdító, legújabb közép-európai fejlesztéseket.

A szakkiállítók között kiemelt szerepet kapnak a startup vállalkozások ötletei és megoldásai is.

Az Expó kiváló kapcsolatépítési és üzletkötési lehetőséget kínál a szakemberek, a döntéshozók, a tudományos és civil élet képviselői, a pénzügyi világ és különböző szakmai szervezetek számára.

A rendezvény lehetőséget teremt arra, hogy az érdeklődők nemzetközi kapcsolataikat bővítsék, elősegíti a résztvevők közötti tapasztalatcserét, valamint azt, hogy a vállalatok előadások és workshopok keretében mutassák be termékeiket és szolgáltatásaikat.

A Fejlődés harmóniában a természettel – Fenntarthatósági Expó társszervezője, a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség.

Jelentkezem kiállítónak

Szeretne részese lenni a Planet Budapest 2021-nek? Várjuk jelentkezését!

A visegrádi országok fenntartható fejlődés iránt elkötelezett vállalatai és startupjai lehetőséget kapnak, hogy a "Fejlődés harmóniában a természettel – Fenntarthatósági Expón" bemutassák, milyen termékekkel és szolgáltatásokkal járulnak hozzá a fenntartható fejlődéshez.

Jöjjön el és mutatkozzon be a Planet Budapest 2021-en!


Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a kiállítóként történő részvételhez előzetes jelentkezés szükséges. Ennek megkezdéséhez kérjük, kattintson az alábbi linkek egyikére, és töltse ki a kiállítói kérdőívet.

A kérdőív kitöltésének határideje: 2021. július 31., 23:59. A beérkezett jelentkezéseket a szervezők kiértékelik, majd az eredményről 2021. augusztus 15-ig e-mailben értesítik a jelentkezőket. A Szakkiállításra történő jelentkezés csak az írásbeli jóváhagyást követően tekinthető érvényesnek.

A kiállító részvétellel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat és feltételeket a jobb oldali dokumentumlistában találja. A "Kiállítói információk" című dokumentum egyfajta vezetői összefoglalóként a legfontosabb tudnivalókat tartalmazza. A Kiállítói Tájékoztató és Szolgáltatási Kézikönyv pedig részletesen ismerteti a tudnivalókat és a feltételrendszert.

 

A jelentkezéssel kapcsolatos kérdésekről a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség Nonprofit Zrt. tud felvilágosítást adni.

E-mail:
planetexpo@hepa.hu

Telefon:
+36 1 922 2626

Látogatóinknak

Látogatóinknak a részvétel az esemény teljes időtartama alatt térítésmentes. A biztonsági ellenőrzést követően a Fejlődés harmóniában a természettel – Fenntarthatósági Expó mindenki számára szabadon látogatható.

Helyszín

A Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expó helyszíne a felújított Hungexpo
Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központ „A” pavilonja.

A helyszínt az alábbi térképen is megtekintheti.

Fejlődés harmóniában a természettel
Fenntarthatósági Expo
Fejlődés harmóniában a természettel
Fenntarthatósági Expo

Megközelítés

A rendezvény helyszíne Budapest belvárosából és a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről egyaránt könnyen és gyorsan megközelíthető.

 

A károsanyag-kibocsátás minimalizálása érdekében kérjük, hogy gépjárműveik helyett használják a budapesti tömegközlekedést. A szervezők arra törekednek, hogy a résztvevők minél több környezetkímélő közlekedési eszközzel közelíthessék meg a rendezvény helyszínét.

Az elektromos autókkal érkező vendégeink számára ingyenes parkolási lehetőséget biztosítunk a szabad férőhelyek függvényében.


Gyakran ismételt kérdések – GYIK

Ezen az oldalon a Planet Budapest 2021 Világtalálkozóval kapcsolatban feltett gyakran ismételt kérdésekre adott válaszokat olvashatja.
Mi a Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó célja?

A Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó a visegrádi országok közös fenntarthatósággal foglalkozó rendezvénye.

Célja, hogy felhívja a közönség, különösen a fiatalok figyelmét a kedvezőtlen környezeti folyamatokra, illetve bemutassa, hogy ezek a negatív, az emberiség jövőjét beárnyékoló változások még visszafordíthatók. A Planet Budapest 2021. november 29. és december 5. között, egy héten keresztül számos szakmai kiállítót sorakoztat fel a visegrádi országokból, akik technológiai fejlesztéseikkel, innovatív termékeikkel és szolgáltatásaikkal segíthetik elő a fenntartható fejlődési fordulatot.

Mikor és hol kerül megrendezésre a Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó?

A Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó 2021. november 29. – december 5. között kerül megrendezésre a felújított Hungexpo Budapesti Vásárközpontban. A Világtalálkozónak a „C”, a Fenntarthatósági Expónak az „A”, az Ifjúsági élményprogramoknak az „E”, a Közönségprogramoknak pedig a „G” pavilon ad otthont.

Hogyan tudom megközelíteni a rendezvény helyszínét?

A rendezvény helyszíne Budapest belvárosából és a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről tömegközlekedéssel és autóval is könnyen és gyorsan megközelíthető.

A károsanyag-kibocsátás minimalizálása érdekében kérjük, hogy gépjárműve helyett használja a budapesti közösségi közlekedést. Az elektromos autókkal érkező vendégeink számára ingyenes parkolási lehetőséget biztosítunk a szabad férőhelyek függvényében.

Kiknek szól a rendezvény, kiket várunk?

A Világtalálkozóra politikai döntéshozókat, nemzetközi szervezetek és finanszírozási intézmények magas rangú tisztségviselőit, a tudományos világ képviselőit és az üzleti élet meghatározó szereplőit várjuk.

A Fenntarthatósági Expóra a visegrádi országok cégeit, startupjait, szakmai szervezeteit és felsőoktatási intézményeit várjuk kiállítónak, továbbá nemzetközi, a fenntartható fejlődési célok megvalósításában érdekelt befektetők és vállalatok képviselőinek a részvételére számítunk.

Ifjúsági élményprogramunkon általános- és középiskolás diákcsoportok interaktív formában ismerkedhetnek meg a fenntartható fejlődés legfontosabb kérdéseivel.

Közönségprogramjainkkal a lakosság széles rétegeit szólítjuk meg, melynek keretében az ENSZ Fenntartható Fejlődési Céljait látványos és informatív formában mutatjuk be.

Hogyan lehet részt venni a Világtalálkozón?

A Világtalálkozón való részvétel térítésmentes, de előzetes meghíváshoz és regisztrációhoz kötött.
Amennyiben részt kíván venni az eseményen, kérjük vegye fel a kapcsolatot a Szervezőkkel a PlanetBudapest2021@mfa.gov.hu e-mail címen.

Milyen ifjúsági élményprogramok kerülnek megrendezésre?

A rendezvény egyik kiemelt célkitűzése, hogy a gyermekek és a fiatal korosztály figyelmét is felhívja a fenntartható életmód fontosságára. Az esemény olyan szabadidős programot kínál az általános- és középiskolás diákcsoportok számára, amelyben az ismeretterjesztés és a szórakoztató időtöltés kéz a kézben járnak. A fiatalabb generációkat megcélzó élményközpontú kalandjáték interaktív játékelemekkel, magával ragadó látványvilággal és díszletekkel, élőszereplős, interaktív színházi elemekkel építkezve mesél el egy történetet a bolygó lehetséges jövőjéről, és tárja fel a diákok előtt az ennek befolyásolására vonatkozó aktuális kérdéseket.

Milyen közönségprogramok kerülnek megrendezésre?

Az érdeklődőket megszólító ismeretterjesztő élményközpont olyan megoldásokat mutat be, amelyek során a résztvevők átélhetik „a jövő mindennapjait”, megtapasztalhatják, felfedezhetik, hogy milyen lesz a jövő lakása, iskolája, városa, vagy éppen azt, hogy milyen fenntartható forrásból származó élelmiszereket fogyasztunk majd.

Milyen akadálymentes lehetőségek állnak rendelkezésre a fogyatékkal élő emberek számára?

A rendezvény teljes területe akadálymentesített, kerekesszékkel közlekedő látogatóink számára is könnyen bejárható.

Kiállítóknak
Kiknek a jelentkezését várjuk a Szakkiállításra?

A visegrádi országok cégeinek, startupjainak, szakmai szervezeteinek és felsőoktatási intézményeinek jelentkezését várjuk, akik versenyképes, innovatív és sokoldalúan alkalmazható termékeikkel, valamint szolgáltatásaikkal a fenntarthatósági fordulat katalizátorai lehetnek.

Hogyan lehet jelentkezni kiállítónak a Szakkiállításra?

A jelentkezők a Fenntarthatósági Expó menüpont alatt online kérdőív kitöltésével és elküldésével jelentkezhetnek kiállítónak. A részvétel megerősítéséről a szervezők nyáron küldenek visszaigazolást, ezt követően kerül sor a szerződéskötésre.