HU | EN
MENÜ

Tanuljuk meg együtt alakítani a jövőnket!

Képzelj el egy játékot: ha a jövőből visszaküldenének a jelenbe, te min változtatnál itt és most, hogy javíts a világunkon? – Döntened kell. Most csatlakozhatsz egy különleges egységhez, akik térben és időben utazva megváltoztathatják a világ sorsát. Akadályozd meg a globális felmelegedést, az élővizek szennyezését, a védett állatfajok kipusztulását, és építs fel egy olyan világot, ahol fenntarthatóan és biztonságosan élhetünk.

A jövő a tiéd, de nincs sok időd. Minden rajtad múlik, minden döntés, próba, amely előtted áll, befolyásolja a világ sorsát. De együtt, nektek sikerülhet. Vállalod a kalandot? Szükségünk van a hősökre. A jövőt csak együtt tehetjük jobbá.

A Heroes of the Future Ifjúsági élményprogram a Hungexpo megújult E pavilonjában, 2021. november 30. és december 5. között előzetes egyeztetés alapján, iskolai osztályok által látogatható. A körülbelül hetvenöt perces, vezetett, csoportos fenntarthatósági élményprogramon való részvételen felül a 10-16 éves fiatalokból álló osztályoknak lehetőségük lesz a Your Planet fenntarthatósági közönségprogramok és egyéb kísérő események megtekintésére is.

Pályázat iskolai csoportoknak
Pályázat iskolai csoportoknak
Pályázat iskolai csoportoknak
Pályázat iskolai csoportoknak
Pályázat iskolai csoportoknak
Pályázat iskolai csoportoknak
A Planet Budapest 2021 rendezvény egyik kiemelt programja a diákoknak szóló, “A Jövő Hősei” ifjúsági élményprogram a fenntarthatóságról
(Heroes of the Future).

Az eseménysorozat alatt 4680 diák, vagy másképpen 156 db 30 fős diákcsapat kap lehetőséget az interaktív fenntarthatósági kalandpályán végigmenni.

“A Jövő Hősei” ifjúsági élményprogramon való részvételre 2021. szeptember 1. – október 15. között, a Kárpát-medence teljes területéről pályázhatnak magyar nyelvű iskolák. Az élményprogramon csak a nyertes iskolák diákjai vehetnek részt.


Az élményprogram után a diákok meglátogathatják a Te bolygód (Your Planet) interaktív ismeretterjesztő élményközpontot, ahol átélhetnek egy lehetséges jövőt, megtapasztalhatják, hogy milyen lesz egy fenntartható világ városa, lakása, közössége, vagy energiaellátása, illetve megismerhetik a felelős fogyasztás alapjait és a fenntartható élelmiszerellátás megteremtésének fontosságát is.


Részletes pályázati kiírás

Jelentkezés a pályázatra
  • A pályázók köre:

    A pályázaton bármely magyarországi és határon túli magyar nyelvű általános és középfokú iskola indulhat. Minden iskola egy 30 fős közel azonos korú, 10-16 év közötti diákcsoporttal és 2 kísérő tanárral pályázhat.

  • A pályázat beadásának módja:

    Csak formailag és tartalmilag hibátlan pályázatok kerülnek elbírálásra. A pályázatokat online lehet benyújtani ezen a felületen.

  • A pályázat leadási határideje:

    2021. október 10.

Helyszín

Az Ifjúsági élményprogramok helyszíne a felújított Hungexpo
Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központ „E” pavilonja.

A helyszínt az alábbi térképen is megtekintheti.

A Jövő Hősei
Ifjúsági élményprogramok
A Jövő Hősei
Ifjúsági élményprogramok

Megközelítés

A rendezvény helyszíne Budapest belvárosából és a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről egyaránt könnyen és gyorsan megközelíthető.

A károsanyag-kibocsátás minimalizálása érdekében kérjük, hogy gépjárműveik helyett használják a budapesti tömegközlekedést. Szervezői oldalról törekszünk arra, hogy a résztvevők minél több környezetkímélő közlekedési eszközzel közelíthessék meg a helyszínt.

A rendezvényre érkezőknek 50%-os kedvezményt biztosítunk, amennyiben a VOLÁNBUSZ Zrt., a MÁV-START Zrt. vagy a GYSEV Zrt. járatait választják az utazáshoz.

Az Ifjúsági Élményprogramra látogató iskolás csoportok és kísérőik számára pedig ingyenes utazást biztosítunk ezen közlekedési társaságok járatain.

A kedvezmény igénybevételének módjáról a későbbiekben nyújtunk tájékoztatást.