HU | EN
MENÜ

Bemutatkozás

A Planet Budapest 2021 keretein belül megrendezésre kerülő Világtalálkozó a fenntarthatóság témakörében szervezett legrangosabb nemzetközi diplomáciai találkozó a közép-európai régióban. A Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Világtalálkozó során a világ vezető politikai döntéshozói, a tudományos élet képviselői és nemzetközi szervezetek magas rangú tisztségviselői, finanszírozási intézmények vezetői és a fenntarthatósági célok megvalósításában élenjáró, konkrét megoldásokat felvonultató vállalatok képviselői szólalnak fel. Ugyancsak fontos szerepet kapnak a Világtalálkozó programjában a globális és regionális finanszírozási intézmények, valamint az üzleti élet fenntarthatóság iránt elkötelezett szereplői is.

A Világtalálkozó előadóinak listája itt érhető el.

A Világtalálkozó célja, hogy szerepet vállaljon a fenntarthatósági fordulat elősegítésében, melynek keretében a résztvevők olyan kérdésekre keresik a választ, hogy egy koronavírus utáni világban milyen tanulságok vonhatók le, és mi az, amin változtatni kell.

Hol mutatkoznak olyan lehetőségek, amelyekre építve úgy gyarapodik a társadalom, hogy közben csökkennek a klímaváltozásból fakadó veszélyek? Miként lehet növelni a hozzáadott értéket, miközben csökkentjük az új anyagok bevonását, beleértve a keletkező hulladék mennyiségét? A Világtalálkozó ehhez hasonló kérdésekre is keresi a választ.

A jövő már a tegnapi cselekedeteinkkel elkezdődött. Hogy milyen világban élünk mi és utódaink, még tőlünk függ. Ehhez kínál eszközt és tudást a Planet Budapest 2021.
Áder János köztársasági elnök, a Planet Budapest 2021 fővédnöke

Program

A Világtalálkozó témakörei a plenáris ülésen tíz tematikus ülés keretei között kerülnek megtárgyalásra. Minden tematikus ülést két felvezető előadás indít, amelyeket moderált davosi stílusú panelbeszélgetések követnek.

A Világtalálkozó részletes programját itt tekintheti meg.

Helyszín

A Világtalálkozó helyszíne a felújított Hungexpo
Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központ „C” pavilonja.

A helyszínt az alábbi térképen is megtekintheti.

A Fenntarthatóság Univerzuma
Világtalálkozó
A Fenntarthatóság Univerzuma
Világtalálkozó

Megközelítés

A rendezvény helyszíne Budapest belvárosából és a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről egyaránt könnyen és gyorsan megközelíthető.

 

A károsanyag-kibocsátás minimalizálása érdekében kérjük, hogy gépjárműveik helyett használják a budapesti tömegközlekedést. A szervezők arra törekednek, hogy a résztvevők minél több környezetkímélő közlekedési eszközzel közelíthessék meg a rendezvény helyszínét.


Az elektromos autókkal érkező vendégeink számára ingyenes parkolási lehetőséget biztosítunk a szabad férőhelyek függvényében.


Gyakran ismételt kérdések – GYIK

Ezen az oldalon a Planet Budapest 2021 Világtalálkozóval kapcsolatban feltett gyakran ismételt kérdésekre adott válaszokat olvashatja.
Mi a Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó célja?

A Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó a visegrádi országok közös fenntarthatósággal foglalkozó rendezvénye.

Célja, hogy felhívja a közönség, különösen a fiatalok figyelmét a kedvezőtlen környezeti folyamatokra, illetve bemutassa, hogy ezek a negatív, az emberiség jövőjét beárnyékoló változások még visszafordíthatók. A Planet Budapest 2021. november 29. és december 5. között, egy héten keresztül számos szakmai kiállítót sorakoztat fel a visegrádi országokból, akik technológiai fejlesztéseikkel, innovatív termékeikkel és szolgáltatásaikkal segíthetik elő a fenntartható fejlődési fordulatot.

Mikor és hol kerül megrendezésre a Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó?

A Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó 2021. november 29. – december 5. között kerül megrendezésre a felújított Hungexpo Budapesti Vásárközpontban. A Világtalálkozónak a „C”, a Fenntarthatósági Expónak az „A”, az Ifjúsági élményprogramoknak az „E”, a Közönségprogramoknak pedig a „G” pavilon ad otthont.

Hogyan tudom megközelíteni a rendezvény helyszínét?

A rendezvény helyszíne Budapest belvárosából és a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről tömegközlekedéssel és autóval is könnyen és gyorsan megközelíthető.

A károsanyag-kibocsátás minimalizálása érdekében kérjük, hogy gépjárműve helyett használja a budapesti közösségi közlekedést. Az elektromos autókkal érkező vendégeink számára ingyenes parkolási lehetőséget biztosítunk a szabad férőhelyek függvényében.

Kiknek szól a rendezvény, kiket várunk?

A Világtalálkozóra politikai döntéshozókat, nemzetközi szervezetek és finanszírozási intézmények magas rangú tisztségviselőit, a tudományos világ képviselőit és az üzleti élet meghatározó szereplőit várjuk.

A Fenntarthatósági Expóra a visegrádi országok cégeit, startupjait, szakmai szervezeteit és felsőoktatási intézményeit várjuk kiállítónak, továbbá nemzetközi, a fenntartható fejlődési célok megvalósításában érdekelt befektetők és vállalatok képviselőinek a részvételére számítunk.

Ifjúsági élményprogramunkon általános- és középiskolás diákcsoportok interaktív formában ismerkedhetnek meg a fenntartható fejlődés legfontosabb kérdéseivel.

Közönségprogramjainkkal a lakosság széles rétegeit szólítjuk meg, melynek keretében az ENSZ Fenntartható Fejlődési Céljait látványos és informatív formában mutatjuk be.

Hogyan lehet részt venni a Világtalálkozón?

A Világtalálkozón való részvétel térítésmentes, de előzetes meghíváshoz és regisztrációhoz kötött.
Amennyiben részt kíván venni az eseményen, kérjük vegye fel a kapcsolatot a Szervezőkkel a PlanetBudapest2021@mfa.gov.hu e-mail címen.

Milyen ifjúsági élményprogramok kerülnek megrendezésre?

A rendezvény egyik kiemelt célkitűzése, hogy a gyermekek és a fiatal korosztály figyelmét is felhívja a fenntartható életmód fontosságára. Az esemény olyan szabadidős programot kínál az általános- és középiskolás diákcsoportok számára, amelyben az ismeretterjesztés és a szórakoztató időtöltés kéz a kézben járnak. A fiatalabb generációkat megcélzó élményközpontú kalandjáték interaktív játékelemekkel, magával ragadó látványvilággal és díszletekkel, élőszereplős, interaktív színházi elemekkel építkezve mesél el egy történetet a bolygó lehetséges jövőjéről, és tárja fel a diákok előtt az ennek befolyásolására vonatkozó aktuális kérdéseket.

Milyen közönségprogramok kerülnek megrendezésre?

Az érdeklődőket megszólító ismeretterjesztő élményközpont olyan megoldásokat mutat be, amelyek során a résztvevők átélhetik „a jövő mindennapjait”, megtapasztalhatják, felfedezhetik, hogy milyen lesz a jövő lakása, iskolája, városa, vagy éppen azt, hogy milyen fenntartható forrásból származó élelmiszereket fogyasztunk majd.

Milyen akadálymentes lehetőségek állnak rendelkezésre a fogyatékkal élő emberek számára?

A rendezvény teljes területe akadálymentesített, kerekesszékkel közlekedő látogatóink számára is könnyen bejárható.

Kiállítóknak
Kiknek a jelentkezését várjuk a Szakkiállításra?

A visegrádi országok cégeinek, startupjainak, szakmai szervezeteinek és felsőoktatási intézményeinek jelentkezését várjuk, akik versenyképes, innovatív és sokoldalúan alkalmazható termékeikkel, valamint szolgáltatásaikkal a fenntarthatósági fordulat katalizátorai lehetnek.

Hogyan lehet jelentkezni kiállítónak a Szakkiállításra?

A jelentkezők a Fenntarthatósági Expó menüpont alatt online kérdőív kitöltésével és elküldésével jelentkezhetnek kiállítónak. A részvétel megerősítéséről a szervezők nyáron küldenek visszaigazolást, ezt követően kerül sor a szerződéskötésre.